Transformacija strukovnog obrazovanja u Karlovcu kroz inovaciju i praksu

Regionalni centar kompetentnosti Tehničke škole Karlovac

Profil klijenta

Tehnička škola Karlovac je strukovna škola za obrazovanje u području strojarstva, elektrotehnike i računarstva koja je nastojala prilagoditi svoje kurikulume i nastavne metode tržišnim potrebama. Osnovni izazov škole bio je prevladati zastarjelost programa i nedostatak praktičnog usavršavanja, zbog čega je škola bila manje privlačna budućim srednjoškolcima i odraslima zainteresiranim za cjeloživotno učenje.

Industrija: obrazovanje

Regija djelovanja: Karlovačka županija

Izazov: nedovoljna promocija strukovnog obrazovanja u javnosti, zastarjelost nastavnih programa i nedostatak praktičnog usavršavanja

"Kroz inovativni pristup kojim su obuhvaćena ključna područja naše škole - strojarstvo, elektrotehnika i računarstvo, partnerstvo s LM Komunikacijama omogućilo nam je da istaknemo važnost i mogućnosti strukovnog obrazovanja.”

Ivan Janković, ravnatelj Tehničke škole Karlovac

Tri ključna benefita koja smo postigli za klijenta

Zastarjelost programa, nedostatak kadra, nezainteresiranost učenika za upisom strukovne škole i odraslih za produbljivanjem znanja, glavni su izazovi kojima je htio doskočiti Regionalni centar kompetentnosti Tehničke škole Karlovac.

Zahvaljujući suradnji s LM Komunikacijama, našli su inovativna rješenja koja su približila školu novim generacijama i potaknuli interes za cjeloživotno učenje među odraslima.

"Suočeni s izazovima kao što su zastarjeli programi i sve manji interes mladih za upis, bili smo svjesni da trebamo nešto promijeniti. Ubrzo nam je postalo jasno da pravi odgovori možda zahtijevaju malo drugačiji pristup."

„LM komunikacije svojim su kreativnim rješenjima uspjele doprijeti do ciljanih skupina – učenika završnih razreda i njihovih roditelja, što se vidi iz povećanja broja upisa u strukovne programe i većom zainteresiranosti odraslih za nastavkom obrazovanja.“

Ivan Janković, ravnatelj Tehničke škole Karlovac

Tri glavna izazova

"Ovim projektom ne samo da smo razbili stereotipe o strukovnom obrazovanju, već smo i otvorili vrata novim generacijama koje sada vide veliku vrijednost u našim programima."

Ivan Janković, ravnatelj Tehničke škole Karlovac na kraju suradnje

Što Tehnička škola Karlovac kaže o svom iskustvu?

"Uspjeli smo uskladiti naše obrazovne programe s tržišnim zahtjevima, čime smo privukli interes budućih generacija za strukovna zanimanja i nadogradnju vještina. Osim toga, značajno smo obogatili i ojačali naš program praktične nastave, pružajući učenicima neophodno iskustvo za uspješno zapošljavanje.“

Koji su vaši sljedeći koraci?

„U budućnosti nastavljamo „dizati letvicu“, kako bi dodatno ojačali strukovne programe i približili ih zainteresiranim javnostima.“

Ivan Janković, ravnatelj Tehničke škole Karlovac

Koraci:

Korak 1
Korak 2
Korak 3
Korak 4

Dijelite li slične izazove kao i Tehnička škola Karlovac? Možemo vam pomoći!

 Nazovi na: +385 91 156 6037

 Radno vrijeme: 8:00 do 16:00 (Pon-Pet)

 Email: info@lmkomunikacije.com