Maistra mijenja igru: Kad edukacija postane ključ odmora iz snova

Maistra Hospitality Group - vodeći lanac luksuznih hotela 

“Turizam kao branša nosi svoje izazove, pogotovo tijekom turističke sezone. Međutim, zahvaljujući video edukacijama zaposlenika, jednostavnije i brže uvodimo nove zaposlenike u posao.”

Tina Turk Lupieri, voditeljica ljudskih potencijala u Maistra Hospitality Group

Profil klijenta

Maistra Hospitality Group vodeći je hotelski lanac u Hrvatskoj, no i oni su se iz sezone u sezonu susretali s problemom nedostatka kvalificiranog kadra. Upustili su se u poslovnu avanturu s LM Komunikacijama i zbog toga su danas među rijetkim iznimkama u sektoru hotelijerstva i ugostiteljstva koji nemaju problema s edukacijom svojih postojećih i novih zaposlenika.

Industrija: hotelijerstvo / ugostiteljstvo

Broj zaposlenih: 3000+

Regija djelovanja: Istra, Hrvatska

Izazov: velika fluktuacija radne snage, manjak kvalitetnog kadra, edukacija zaposlenika

Tri ključna benefita koja smo postigli za klijenta

“Zahvaljujući profesionalnosti, fleksibilnosti i sposobnosti prilagodbe agencije, uspjeli smo stvoriti visokokvalitetne obrazovne videe koji su korisni za sve odjele našeg hotela. Ovi materijali su plod naše suradnje i predstavljaju važan alat za obuku našeg osoblja.”

„Hospitality je industrija u kojoj je bitan doživljaj - kako mi izgledamo i ponašamo se, to utječe na naše goste.“

Voditeljica ljudskih resursa na početku suranje

Maistra Hospitality Group prepoznatljivi je lanac luksuznih hotela u Istri, koji se bori s velikom fluktuacijom radne snage. Zbog toga i sezonskog karaktera poslova, edukacija novih zaposlenika oduzimala je previše vremena i energije ostalih kadrova. To se na kraju odrazilo na ukupni dojam koji su ostavljali na goste.

Suradnjom s LM Komunikacijama postignut je napredak u vidu edukacije postojećih i novih zaposlenika, kroz izradu video materijala koji su direktnim primjerima iz prakse ukazivali na standard kvalitete koji Maistra Hospitality Group simbolizira.

3 glavna izazova:

"Ulazak u novu turističku sezonu bio je mirniji zahvaljujući edukaciji kroz video materijale. Svi naši zaposlenici, bilo da su već radili s nama ili su tek stigli, osjećali su se spremnima za sve izazove u hotelu."

Voditeljica ljudskih resursa danas

Što Maistra kaže o svom iskustvu?

“Agencija je upoznala cijelu našu industriju, razumije mentalitet i kulturu naše kompanije. Zbog toga je s lakoćom prenijela postojećim i budućim zaposlenicima kroz video format upute o poželjnim ponašanjima i vještinama na njihovim radnim pozicijama.“

Koji su vaši sljedeći koraci?

“Video je medij za kojeg vjerujem da će se u budućnosti još više koristiti, u edukativnu svrhu i u svrhu ‘employer brandinga’ koji je za nas sve važniji. Video content je jako bitan, a s obzirom na pozitivno iskustvo s LM Komunikacijama, vjerujem da ćemo u tom pogledu u budućnosti ponovno surađivati.”

Tina Turk Lupieri, voditeljica ljudskih resursa u Maistra Hospitality Group

Koraci:

Korak 1
Korak 2
Korak 3
Korak 4

Dijelite li slične izazove kao i Maistra? Možemo vam pomoći!

 Nazovi na: +385 91 156 6037

 Radno vrijeme: 8:00 do 16:00 (Pon-Pet)

 Email: info@lmkomunikacije.com