Svjetlo na kraju tunela: Promjena svijesti o nasilju u Krapinsko-zagorskoj županiji

Krapinsko-zagorska županija

"Borba protiv nasilja dugoročan je i kontinuirani proces. Prije svega treba kod ljudi osvijestiti da je nasilje u obitelji totalno neprihvatljivo."

Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije

Profil klijenta

U sklopu projekta "Novi početak", Krapinsko-zagorska županija fokusirala se na edukaciju i prevenciju nasilja u obitelji i među mladima. Cilj projekta bio je uspostava skloništa za žene žrtve nasilja te pružanje sustava podrške i savjetovanja. LM Komunikacije angažirane su za specifičan zadatak unutar projekta - izradu i emitiranje edukativnih i dokumentarnih video materijala i reklamnih spotova na televiziji i društvenim mrežama. Ova aktivnost imala je za cilj povećanje svijesti i informiranosti javnosti o problematici nasilja u obitelji i mladenačkim vezama.

Industrija: javni sektor

Regija djelovanja: Krapinsko-zagorska županija, Hrvatska

Izazov: efektivna komunikacija ciljeva projekta, domet i angažman ciljane publike

Tri ključna benefita koja smo postigli za klijenta

"Mi smo kroz ovih 30 mjeseci uspjeli značajno povećati stručne kapacitete naših stručnjaka koji rade sa žrtvama nasilja u obitelji u različitim sektorima - od obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi - svim onim sektorima koji pružaju bilo kakvu podršku za žrtve nasilja u obitelji."

"Ono što su pokazali neki naši izlazni podaci je da su mladi nakon što su prošli radionice, puno spremniji potražiti pomoć."

Martina Gregurović Šanjug, voditeljica projekta Novi Početak

Projekt "Novi početak" bio je inicijativa Krapinsko-zagorske županije za pomoć žrtvama nasilja u obitelji. U sklopu kampanje, LM Komunikacije su razvile i distribuirale video materijale i reklamne spotove, fokusirane na edukaciju i podizanje svijesti.

Rezultati kampanje uključuju povećanu informiranost javnosti i jače uključivanje zajednice u aktivnosti prevencije nasilja, čime je osnažena podrška žrtvama i poboljšano razumijevanje ove važne društvene teme.

3 glavna izazova:

"Suočavanje s problemom nasilja nad ženama, u obitelji i među mladima zahtijevalo je drukčiji pristup. Naš cilj je bio osvijestiti što veći broj žena i mladih o postojanju sustava podrške te ih educirati kako prepoznati prve, često nevidljive znakove upozorenja. Kroz vizualne materijale na društvenim mrežama i 12 različitih video uradaka, usmjerili smo se na educiranje i poticanje svakog pojedinca u društvu da se aktivno suprotstavi nasilju, naglašavajući da je takvo ponašanje neprihvatljivo na svakoj razini."

Irena Škvorc, project manager u LM Komunikacije

Što Krapinsko-zagorska županija kaže o svom iskustvu?

"Posebnu vrijednost projektu dao je set aktivnosti u radu s mladima, a ono što je dodana vrijednost je vrlo snažna medijska kampanja koja se provodila čitavo vrijeme, a koja je imala za cilj jačanje senzibiliteta javnosti, jačanje osvještenosti, osobnoj odgovornosti i važnosti pružanja podrške."

Koji su vaši sljedeći koraci?

“Dalje nastavljamo istim tempom, s istim žarom naprijed, dok god stopa nasilja u Krapinsko-zagorskoj županiji ne bude nula."

Martina Gregurović Šanjug, voditeljica projekta Novi početak

Koraci:

Korak 1
Korak 2
Korak 3
Korak 4

Dijelite li slične izazove kao i Krapinsko-zagorska županija? Možemo vam pomoći!

 Nazovi na: +385 91 156 6037

 Radno vrijeme: 8:00 do 16:00 (Pon-Pet)

 Email: info@lmkomunikacije.com