Kako smo se borili s pandemijom: Priča o stranici koronavirus.hr

Ministarstvo zdravstva RH

Profil klijenta

Tijekom pandemije koronavirusa, Ministarstvo zdravstva RH se suočilo s izazovom brzog i točnog informiranja javnosti o razvoju situacije, filtriranju i prenošenju ključnih informacija, te održavanju transparentnosti i dostupnosti informacija putem službenih online kanala. Najbolje rješenje za ovaj izazov bile su upravo LM Komunikacije.

Industrija: zdravstvo

Regija djelovanja: cijela Hrvatska

Izazov: pravovremeno i točno izvještavanje o pandemiji koronavirusa

„Za vrijeme epidemije koronavirusa, tim LM Komunikacija pravovremeno je i točno, prema pruženim podacima, iznosio i informirao javnost o svim relevantnim podacima vezanih uz COVID-19. Svojim je stručnim pristupom omogućio nesmetan protok informacija na svim online kanalima, pridonio njihovoj transparentnosti i dostupnosti, na korist svih građana.“

Ministarstvo zdravstva RH

Četiri ključna benefita koja smo postigli za klijenta

1

Neometan protok informacija

Na dnevnoj smo bazi preko službenih kanala (web stranica, Facebook, Instagram, Viber i Twitter) prenosili službene podatke o bolesti COVID- 19 koje su crpli pojedinci, znanstvenici ali i svi relevantni mediji u Hrvatskoj
2

Iznošenje provjerenih informacija

Svim zainteresiranim javnostima iznosili smo ispravne i točne informacije o dinamici epidemije
3

Transparentnost

Do najnovijih podataka o epidemiji COVID-19 bilo je moguće doći u nekoliko klikova, čime je i spriječeno moguće širenje lažnih vijesti u javnosti
4

Stručna podrška

Pružali smo uslugu održavanja svih digitalnih platformi 24/7 te osigurali njihovo normalno funkcioniranje, a sve izazove i eventualne tehničke poteškoće žurno smo rješavali.

U vrijeme zdravstvene krize izazvane pandemijom COVID-19, LM Komunikacije preuzele su odgovornost upravljanja ključnim komunikacijskim kanalima za Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske. U suradnji s ministarstvom, naš tim stručnjaka angažirao se na dinamičnom projektu koji je zahtijevao ne samo ažurnost i točnost informacija, već i inovativan pristup u svakodnevnom informiranju javnosti. Unatoč izazovima koji su došli s brzim širenjem virusa, naša misija bila je jasna: osigurati neometan i transparentan protok informacija kroz službenu web stranicu koronavirus.hr te društvene mreže.

Naša uloga u ovoj suradnji prešla je granicu pukog izvještavanja - bili smo ključni igrač u strategiji komunikacije, fokusirajući se na transparentnost i stručnu podršku koja je omogućila Ministarstvu zdravstva da ostvari svoju misiju u očuvanju javnog zdravlja.

"U ključnom trenutku pandemije, uspješno smo osigurali pravovremeno i transparentno plasiranje svih potrebnih informacija javnosti, pridonoseći time informiranosti i svijesti građana o važnosti poštivanja mjera zaštite zdravlja."

Ministarstvo zdravstva RH

Tri glavna izazova

„Zahvaljujući suradnji s LM Komunikacijama, uspješno je riješen izazov načina komunikacije s javnošću o epidemiji bolesti COVID-19, na zadovoljstvo svih.“

Ministarstvo zdravstva RH

Što Ministarstvo zdravstva RH kaže o svom iskustvu?

"Zahvaljujući suradnji s LM Komunikacijama, uspješno smo navigirali izazovima pandemije, osiguravši brz i točan protok ključnih informacija javnosti. Njihova tehnička stručnost i posvećenost transparentnosti bili su nezamjenjivi u očuvanju zdravlja i sigurnosti naših građana."

Koji su vaši sljedeći koraci?

"Nastavit ćemo pratiti i evaluirati učinkovitost naših komunikacijskih kanala te se prilagođavati novim izazovima i potrebama građana, uvijek s ciljem očuvanja javnog zdravlja i sigurnosti."

Ministarstvo zdravstva RH

Koraci:

Korak 1
Korak 2
Korak 3
Korak 4
Korak 5

Dijelite li slične izazove kao i Ministarstvo zdravstva? Možemo vam pomoći!

 Nazovi na: +385 91 156 6037

 Radno vrijeme: 8:00 do 16:00 (Pon-Pet)

 Email: info@lmkomunikacije.com