Digitalna Agencija

E-Impuls

Popusti i benifikacije na cijene. Da ili Ne?

Nekad se tvrtke susreću sa određenim situacijama u kojima im se kao jedino i pravo riješenje nameće sniiti ili povisiti cijene. Nekoliko situacija i okolnosti može poduzeće navesti na sniženje cijena, a to može biti u situaciji rješavanja ostataka proizvoda, prevelikim zalihama ili zbog privlačenja novih klijenata, jer treba dodatne prihode i ne može ih ostvariti većim prodajnim naporima. Marketinški stručnjaci moraju znati prepoznati prilike i prijetnje snižavanja cijene i izraditi rabatne politike i to na način da ne prate konkurenciju već iskorištavaju sav potencijal i prilike tvrtke ili proizvoda, za koji je zadužen ga predstaviti klijentima ili kupcima. Određivanje cijena s popustom postalo je modus operandi u velikom broju poduzeća.
O čemu trebamo razmišljati prilikom snižavanja cijena?
Svako komuniciranje s javnosti o proizvodu, tvrtki ili usluzi stvara određenu sliku i kod kupaca stvara očekivanja.
Snižavanje cijena komunicira slijedeće ključne poruke:
1) opasnost niske kvalitete: potrošaći će pomisliti da je kvaliteta slaba
2)opasnost nepostojećeg tržišnog udjela: Niska cijena ne stvara prednost, na trenutke se stvara tržišni udio, ali se ne stvara lojalnost tržišta. Potrošaći će uvijek otići svakom poduzeću s niskim cijenama.
3) opasnost budgeta: Možda će i konkurenti s višim cijenama sniziti svoje cijene i moći ostati dulje u igri s takvim cijenama zbog jačih novčanih rezervi.ž
Ukoliko ste u nedoumici kako privući potrošaće, slobodno nas kontaktirajte i mi ćemo razviti plan komunikacije.