Donosimo ekskluzivni intervju s novim članom LM komunikacija, Goranom Jungvirthom, mr.sc. komparativne politike i majstorom zanata u svijetu marketinga i odnosa s javnošću.

“Iskustvo od preko 20 godina u PR-u i medijima ovakvoj sam ekipi rado stavio na raspolaganje”

Goran Jungvirth je odmah po završetku fakulteta, samim startom 2000. godine, počeo raditi za jednu od najuspješnijih hrvatskih agencija za ispitivanje tržišta i javnog mnijenja u Zagrebu, koju je nakon nekoliko godina preuzela velika strana tvrtka.

Posao je naučio od nule, počevši kao anketar po zagrebačkim naseljima, da bi za par mjeseci već postao edukator zaposlenika o tome – kako ispunjavati istraživanja koja su naručile njihove tvrtke. Poput edukacije zaposlenika jedne banke koja je željela svake godine saznati – koliko raste zadovoljstvo radom u njoj. Ubrzo je dobio i cijeli novi projekt za jednu stranu korporaciju i tim anketara s kojima je rukovodio tijekom ispitivanja tržišta i reklamiranje među više od 10.000 ispitanika diljem Hrvatske.

Usporedno s karijerom u odnosima s javnošću gradio je i novinarsku karijeru u medijima pa zbog toga dobro zna što se događa i “s jedne i s druge strane žice”.

U Hrvatskoj je radio za brojne medije i produkcijske TV kuće, a u novinarstvu je i dalje već više od 20 godina, radeći intervjue s poslovnim ljudima, državnim dužnosnicima i političarima.

Suradnja sa stranim tvrtkama i organizacijama kao iskustvo visoke poslovne kulture

Lovačke priče sadrže podatak da je jednom, uz mnoštvo ostalih, vodio i press konferenciju za američkog veleposlanika te radio višegodišnje projekte za više svjetskih organizacija i medija. Poput projekta prikupljanja svjedoka i uzimanja video svjedočanstava preživjelih sudionika 2.svjetskog rata u Hrvatskoj (Oral History Project) za Američki memorijalni muzej holokausta (USHMM), kao i analitičko/novinarskog za američki medij Radio Slobodna Europa/Radio Liberty) u Pragu te za Institute for War and Peace Reporting iz Londona.

Rad za strance i sa strancima bi preporučio svakome tko želi izgraditi dobru poslovnu kulturu i u vezi rada i odnosa među zaposlenicima, a upravo mu je zbog tog iskustva poslovna kultura postala najbitnija kod rada u hrvatskim tvrtkama.

No zato mu se bilo lako odlučiti na poslovno suradnju s marketinškom agencijom LM Komunikacije jer u njoj radi mlada generacija poslovnih ljudi koji se i sami jako trude uvesti neke nove poslovne prakse i odnose u tvrtki.

Uz to je i kao rođeni Čakovčanec i Međimurec ponosan na tu mladu ekipu koja je počela dobivati poslove ne samo na sjeveru Hrvatske, gdje joj praktički nema konkurencije u kvaliteti, već i u središnjoj Hrvatskoj, čak i u Dalmaciji, sve do dalekog otoka Visa, gradova Solina i Splita ili na drugom kraju Jadrana – u Rijeci.

Krizno komuniciranje u vrijeme pandemije u tvrtkama i informiranje o razvoju situacije
Prije dolaska u LM Komunikacije, zadnju godinu dana Goran je radio u jednom velikom trgovačkom lancu na kriznom komuniciranju, dijelom zbog pandemijskih sigurnosnih mjera za kupce i zaposlenike, a dobrim dijelom i zbog stalne prijetnje novim lockdown-om, nakon dvomjesečnog u 2020. godini. Unatoč mnoštvu svakodnevnih problema u tvrtki od par tisuća zaposlenika, poput prijetnji lažnim glasinama o širenju zaraze među zaposlenicima – sve je na kraju prošlo OK, a uslijedila je i nagrada udruge menadžera sigurnosti zbog novitetne sigurnosne mjere u doba pandemije.

Zato, uz medijsku analitiku pandemije i njezinog kretanja na projektu za kojeg se natječemo, u LM Komunikacijama želi ponuditi i savjetovanje svim tvrtkama koje se trude da im poslovanje lakše prođe kroz ovu globalno kriznu situaciju. Od malih cvjećarnica i frizerskih salona pa sve do velikih tvrtki s tisućama zaposlenika.

Jer u ovom smo svi zajedno i bolje da kroz sve prođemo što pametnije, a ne da se i naša dobra djela ponekad krivo protumače – samo zato jer su bila nestručno prezentirana prema medijima i javnosti.