Jedan od najpoznatijih i najdugovječnijih međimurskih brendova, Vajda, neprekinuto djeluje već 107 godina. Zemljište za vlastitu tvornicu Elemer Vajda kupio je kod čakovečkoga kolodvora od Dragutina Komertzkog prije gotovo točno stotinu godina, početkom listopada 1919. Krajem rujna ove godine uprava tvrtke organizirala je susret s Vajdinim umirovljenicima.

Tim smo povodom dokumentirali posjet 97 umirovljenih radnika Vajde koji su u petak, 27. rujna obišli nove pogone tvrtke te posjetili nekadašnja radna mjesta. Događaj smo popratili fotografiranjem i snimanjem video materijala, kojima smo pokušali dočarati atmosferu koja je prevladavala u iznimno emotivnom susretu.

Misao vodilja kod izrade medijskih elemenata bila nam je međugeneracijska povezanost, odnosno međusobno poštovanje i zahvalnost ljudi koji su svoj radni vijek upleli u razvoj tvornice s jedne, te onih koji će taj rad nastaviti gdje su umirovljenici stali, s druge strane. Na taj smo način brend istodobno opisali s osobne, individualne perspektive (bivših, sadašnjih i budućih radnika), s nadindividualne ili narodne perspektive (odnosno, značaja Vajde za Međimurje i okolicu) te s izvanvremenske perspektive (u kojoj je osobito naglašen koncept razvoja).