Iako obrazovni sustav u Republici Hrvatskoj znatno kasni za suvremenim tendencijama u obrazovanju i upravljanju obrazovnim ustanovama, škole počinju na težak način biti svjesne da su im potrebni napori u onim područjima koja su desetljećima zanemarivali. Marketing.

Škole imaju konkurenciju u drugim školama na svome užem i širem području. Da bi održale razinu kvalitete i tradicije, potrebni su im učenici. Potrebno ih je privući.

Kampanja koju smo radili za Gimnaziju Josipa Slavenskog Čakovec bila je usmjerena učenicima osmih razreda osnovnih škola. Cilj kampanje bio je predstaviti učenicima čakovečku gimnaziju te ih privući da upišu baš tu školu.

Budući da je gimnazija škola u kojoj se stječe širok raspon znanja i iskustava, a nakon koje je potrebno dalje nastaviti obrazovanje, kampanja je napravljena tako da kroz nekoliko ključnih poruka predstavi Gimnaziju Josipa Slavenskog Čakovec kao:

a) Školu čiji učenici u velikoj većini upisuju željeni fakultet

b) Školu koja nudi mnoštvo različitih društvenih i sportskih aktivnosti primjerenih mladima

c) Školu u kojoj je učenje zabavno

d) Školu u kojoj se stječu najbolja prijateljstva

Budući da su ciljana publika mladi od 14 do 15 godina i njihovi roditelji u kampanji je korišten video kao medij poruke. Lansirano je nekoliko kraćih videa u razdoblju oko Dana otvorenih vrata, a na samom svršetku kampanje lansiran je i duži video koji predstavlja školu u svim gore spomenutim segmentima.

Odabir kratkog videa koji se dijeli na društvenim mrežama u skladu je s čitalačkim navikama ciljane publike, kao i s njihovim navikama konzumacije informacija, gdje većina mladih informacije prima preko društvenih mreža svojih prijatelja.

Rezultat?
Najbolje da to pitanje postavite klijentu.
Ako imate potrebu za ovakvom kompletnom uslugom znate kako nas pronaći.